Adoptie

Adoptie Nazorg – Speciaal voor jou!

Welkom! Wat goed dat je hier bent!

Je bent geadopteerd, eigenlijk ben je dan een echte overlever. Je weet hoe het is om op jezelf aangewezen te zijn. Je hebt ervaren dat bepaalde dingen niet vanzelfsprekend zijn.

Lief adoptiegenootje, 

Wellicht zul je het wel herkennen, veel geadopteerden lopen tegen dezelfde vraagstukken aan naarmate ze ouder worden. Denk aan o.a het vinden van je identiteit, de uitdaging om echte relaties aan te gaan, de innerlijke onrust, soms zelfs het gevoel van overleven en het loyaliteitsconflict waarbij je geen van je ouders wil kwetsen. Maarja, dat hoef ik jou waarschijnlijk niet te vertellen. 

  • Wat zijn je roots? 
  • Wie ben jij? 
  • Hoe ga je echte relaties aan? 
  • Welke rol speelt adoptie onbewust in je gedrag? 
  • Welke rol spelen emoties in je leven? 
  • Hoe krijg je meer grip op deze emoties? 
  • Hoe leef je vanuit liefde in plaats van angst? 

Allemaal vragen waar jij wellicht wel meer over wil weten. 

Dit boek is speciaal geschreven voor jou. Erkenning, herkenning en energie weer laten stromen staan hierin centraal. 

In dit boek kijken we niet alleen vanuit de wetenschap. (Hele mooie tool, alleen maakt het soms dat gevoel geen ruimte meer heeft.) We kijken ook vanuit spiritualiteit (ook een mooie tool, alleen kan je ook de realiteit uit het oog verliezen). Het gaat om de balans en vooral om jouw balans. Er staan dan ook veel verdiepende vragen in. Voel je vrij eruit te halen wat je nodig hebt en hierin je eigen weg te vinden. 

Alles wat je aandacht geeft, gaat groeien

Hier kan jij je eigen veilige plek creëeren en met de moed in jezelf, je eigen proces aangaan of verdieping geven. 

Best of both worlds, like we are! 


Wij, geadopteerden, zijn zeker niet allemaal hetzelfde. Toch hebben we één ding gemeen. We weten allemaal hoe het is om afgewezen te worden. Allemaal zijn we minimaal één keer gescheiden, maar vaak ook later nog van het pleeggezin of tehuis waar we in hebben gezeten. Ook al herinneren we onze adoptie niet allemaal, deze heftige gebeurtenis heeft letterlijk stressverbindingen aangemaakt in onze hersenen. Dit kan ertoe leiden dat we onszelf afsluiten, geen echte verbindingen aangaan en alsmaar proberen te voldoen aan de verwachtingen waarvan we denken dat deze er zijn. Vaak vragen we geen raad en wijzen we hulp af. We weten niet beter dan dat het zo is en vaak gaan we hier pas mee aan de slag wanneer het niet anders meer kan (innerlijke onrust, overspannen, burn-out, aangaan van relaties wat steeds niet lukt, etc.).

Door hier meer inzicht in te krijgen kan je het ‘masker’ afzetten en mag je het mooie mens dat je bent laten zien. Dat is een enorme bevrijding en geeft weer energie om je bezig te houden met je ware passies.

Het verleden achter je laten, vergt veel moed en innerlijke kracht. Om vervolgens door te gaan en het leven te creëeren wat je verdient. 

De eerste stap NU zetten?