Speciaal voor jou Module 13

Gun jezelf een powernap na al het harde werken met bindral beats.

Hoe werkt het?

Deze methode is niet wetenschappelijk bewezen, maar meerdere mensen hebben er wel baat bij. Het idee is dat er aan elk oor een net andere frequentie aan wordt geboden. Ons brein interpreteert dit verschil als een derde toon (binural beat). Dit kan waargenomen worden als een pulserend geluid.

Ze worden vaak ingezet voor ontspanning, focus, meditatie en slaap. Verschillende frequenties worden geassocieerd met verschillende mentale en fysieke effecten. Lagere frequenties, zoals 2-8 Hz, worden geassocieerd met diepe ontspanning en slaap, terwijl hogere frequenties, zoals 12-30 Hz, geassocieerd worden met alertheid en focus. Het brein kan geneigd zijn om met de frequentie te resoneren, wat kan leiden tot een ontspannen of meditatieve staat.

  1. Zoek een rustige en comfortabele omgeving waar je kunt ontspannen en ongestoord kunt luisteren naar de binaurale beats.
  2. Zorg ervoor dat je een paar koptelefoon of oortjes hebt, omdat binaurale beats werken door verschillende tonen naar elk oor te sturen.
  3. Ga zitten of liggen in een comfortabele positie en zet de koptelefoon op.
  4. Start de binaurale beats en sluit je ogen. Concentreer je op de geluiden en probeer je geest te ontspannen.
  5. Laat jezelf volledig onderdompelen in de geluiden van de binaurale beats. Probeer je aandacht te richten op de tonen en laat je gedachten voorbij drijven zonder eraan vast te houden.
  6. Na afloop van de sessie kun je langzaam je ogen openen en even rustig zitten om weer terug te keren naar je normale staat van bewustzijn.

Let op: Binaurale beats kunnen voor sommige mensen ontspannend zijn, terwijl het voor anderen mogelijk geen effect heeft. Wat doen ze voor jou?