Traject: Als geadopteerde in liefdevolle relaties

Als geadopteerde is het niet altijd vanzelfsprekend om vanuit een warm, open hart en vrijheid relaties aan te gaan.
Hoe mooi zou het zijn als je die liefdevolle relaties aan kan gaan en sterker bent dan de pijn en angst die (diep) in jezelf verscholen zit? 

Het doel van dit traject is om je zelfkennis te vergroten met het Element Principe. Door inzicht te krijgen van het onbewuste, kun je bewust gaan kiezen voor de dingen die goed voor jou zijn. De dingen die jouw energie opleveren, geen innerlijke onrust geven en je meer in balans brengen waardoor je vanuit liefde en vrijheid relaties aan kan gaan.

Voordelen

De grote voordelen van dit traject zijn; dat het betaalbaar is, de persoonlijke aandacht en de kennis die je krijgt waardoor jij mooie inzichten voor jezelf kan vinden. 

Opgekropte emotie en energie kunnen fysieke gevolgen hebben. Denk hierbij aan het hebben van veel hoofdpijn, duizeligheid, spierpijn, slechte eetlust/extreme eetlust, verhoogde bloeddruk, extreme vermoeidheid, nekklachten, rugklachten, onverklaarbare klachten, slecht slapen, zwak immuunsysteem of andere zwakke plekken in het lichaam. In veel gevallen liggen hier pijnlijke gevoelens aan ten grondslag als angst, boosheid jaloezie, etc. Daarnaast kunnen ze ook mentale gevolgen hebben. Denk hierbij aan innerlijke onrust, stress, burn-out, moeilijk vinden om keuzes te maken, piekeren, concentratieproblemen, gejaagdheid, prikkelbaar, niet tot rust kunnen komen, sombere buien, huilbuien, niet meer kunnen genieten, futloos zijn, minder zelfvertrouwen hebben, etc. Deze klachten kunnen leiden tot gedragsveranderingen, denk hierbij aan minder presteren, vluchtgedrag (roken, alcohol, drugs, slaap/kalmeringsmiddelen), sociale contacten uit de weg gaan, etc. 

Het is vaak moeilijk om iets te doen met deze opgekropte emoties en energie wanneer we ons niet veilig voelen en wanneer we niet weten waar we moeten beginnen. Angst voor de mening van anderen, schaamte en de angst niet meer overeind te kunnen blijven staan, zorgen er vaak voor dat we de sprong niet durven te wagen.

In het traject gaan we stap voor stap de uitdaging aan in een veilige omgeving. Jij bent al goed zoals je bent en mag de energie die in je zit gaan laten stromen waarin jij jezelf niet laat belemmeren om te zijn wie je bent en hetgeen wat voor jou geluk is, kan gaan vinden. 

Voor wie is het traject geschikt?

Dit traject is een traject dat speciaal is ontwikkeld voor mensen die geadopteerd zijn en die vastlopen in de relatie met zichzelf en anderen, die tegen de adoptieproblematiek aanlopen en op zoek zijn naar het eigen geluk. Daarnaast kan het traject ook meer inzicht geven aan (aanstaande) adoptieouders en partners/vrienden van geadopteerde mensen.

Geadopteerden zijn zeker niet allemaal hetzelfde, maar we hebben één ding gemeen die (in sommige gevallen) een veel grotere impact heeft op ons hele leven, dan we ons bewust zijn. Het is een heftige gebeurtenis die gepaard gaat met veel opgekropte emotie en energie. Door deze de ruimte te geven en te begrijpenbelemmerd het ons niet langer in de dingen die we graag zouden willen. Wat dit precies is, is voor iedereen net een beetje anders. Daarom is persoonlijke aandacht, volgens ons, heel erg belangrijk. 

Let op: Dit traject is niet geschikt voor iedereen en is alleen voor de mensen die open en eerlijk willen zijn, vertrouwen hebben, actief met de modules aan de slag gaan en ouder zijn dan 18 jaar (ben je jonger en wil je toch graag deelnemen, neem dan contact met ons op). Tevens is het ook belangrijk dat je geen ernstige psychische problemen hebt. In het laatste geval helpen we jou graag bij het vinden van de juiste hulp.


Besef dat je goed bent zoals je bent, dat je niet alleen bent en dat niet al gedachten één zijn met de werkelijkheid. 

Inhoud
  • Aarde – We gaan in op de vraag waar je nu staat, waar je vandaan komt en wat je graag zou willen. Thema’s als jou adoptieverleden, nature en nurture, jouw adoptieouders en jouw veilige thuis creëren, worden hierin besproken. 
  • Vuur – Doordat we een goed beeld hebben van je wortels, kunnen we gaan kijken naar hoe relaties in elkaar zitten en waar patronen vandaan komen. Hierin bespreken we liefde, relaties, hechtingspatronen, gedragspatronen en balans.
  • Water – Met alle kennis die we hebben vergaard, kunnen we aan de slag en de kracht van de dingen om ons heen gebruiken om te gaan groeien. We gaan in op emoties (wat zijn het, wat is de functie en hoe ga je hiermee om), het loslaten van gevoelens en energiegevers en energievreters.
  • Lucht – De persoonlijke ontwikkeling die we hebben doorgemaakt, willen we graag duurzaam maken. We zullen hiervoor alles wat we hebben geleerd gaan verfijnen en meer in balans brengen door thema’s te bespreken als acceptatie, groei, zelfliefde en geluk.  

Inzicht is de poort naar vrijheid


Hoe ziet het traject eruit?

In totaal bestaat het traject uit 16 verschillende modules. Elke module bestaat uit theorie vanuit de wetenschap en het holisme (niet alleen naar de geest kijken, maar ook naar het lichaam), opdrachten om helder te krijgen wat jouw ‘handleiding’ is en tips.

Daarnaast is er ook nog persoonlijke begeleiding in de vorm van 4 online sessies waarbij we 1 op 1 beeldbellen. Samen kunnen we kijken naar jouw behoeftes en vragen, maar je kan dit doen wanneer je dit wil en waar je dit wil.

Dit traject duurt 16 weken en geeft je meer inzichten in wat adoptie voor effect kan hebben, concrete tools om, om te gaan met onder andere identiteit, loyaliteit en hechting.

Over een periode van 16 weken, krijg jij:

  • Een volledig traject volgens het Element Principe
  • 16 modules vol met inzichten, opdrachten en tips over hoe je liefdevolle relaties aangaat als geadopteerde vanuit de wetenschap bekeken en vanuit het holisme (een uitgebalanceerde mix van methodes, modellen en therapievormen worden gebruikt in deze verschillende modules)
  • Compleet werkboek
  • 4 coaching sessie
  • Tijdens het traject altijd de mogelijkheid tussentijds contact op te nemen
  • Een ontelbaar aantal vruchten die geplukt kunnen worden van de boom die aan het einde van het traject zal worden geplant in een stukje aangekocht bos om je succes te vieren en bij te dragen aan een duurzame wereld 

Uiteindelijk bepaal jij zelf welke weg je wil gaan. Het is van belang dat je op dit gebied een keuze maakt waar jij je goed bij voelt. Wanneer jij het vertrouwen hebt dat dit bij je past, is de kans ook het grootste dat jij eruit kan halen wat je er graag uit wil halen. 

HELP! Wat zoveel opties, wat moet ik kiezen? Klik HIER!