Klankschaal Therapie

Coaching vanuit de wetenschap en Therapie vanuit het holisme

Klankschaal Therapie gaat verder, waar de ontspannende massages zijn gestopt. Deze therapie heeft als doel weer balans te brengen. Wanneer je uit balans bent kan dit zorgen voor spanningen en innerlijke onrust waardoor je het gevoel hebt altijd aan te staan en te overleven in plaats van te leven. Deze zijn ontstaan uit gebeurtenissen en je karakter waardoor patronen ontstaan waar jij jezelf (deels) niet bewust van bent. Dat is helemaal niet gek, want je kan je er ook pas bewust van worden als je hier meer over leert.

In de Therapie, werken we vanuit het principe dat alles uit energie bestaat. Alles om ons heen bestaat uit moleculen en hoe kleiner de bewegingsruimte is van deze moleculen, hoe vaster de stof is. De moleculen in een steen hebben bijvoorbeeld veel minder bewegingsruimte dan de moleculen die in de lucht aanwezig zijn. Er wordt niet alleen gewerkt met het zintuigelijk waarneembare, maar ook met ‘subtiele’ energie als emoties, gedachten, woorden en intenties.


Deze therapie staat in het teken van ontspanning, groei en bewustwording.


Wat zijn de voordelen?

Klankschaaltherapie heeft effect op fysiek, emotioneel, psychisch en spiritueel niveau. De effecten kunnen per persoon verschillend zijn. Ook is het mogelijk dat je er zelfs nog een paar dagen later de effecten van voelt. Door meerdere sessie te doorlopen wordt het gevoel van balans en harmonie versterkt. 

Op fysiek niveau kunnen de trillingen effect hebben op celniveau. Dit kan leiden tot bijvoorbeeld diepe ademhaling, verminderde gewricht pijn en losmaken van de spieren. 

Op emotioneel niveau kunnen de trillingen effect hebben op je stemming en je in contact brengen met jezelf. Klankschaalmassages kunnen een veilig, verbindend en vertrouwd gevoel geven. 

Op psychisch niveau kunnen de trillingen effect hebben op het leggen van nieuwe verbindingen. Beelden en herinneringen kunnen naar boven komen die de ruimte nodig hebben en soms is het mogelijk dat je hier op een andere manier naar gaat kijken. 

Op spiritueel niveau kunnen de trillingen effect hebben op het bewust worden van het onderdeel die wij in het geheel uitmaken. 

Op lange termijn kunnen er ook andere effecten opkomen als; vermindering van (gewrichtspijnen), losmaken van de spieren, activeren van zelf genezend vermogen en beter slapen op fysiek niveau. Op emotioneel niveau kan het leiden tot het hebben van een uitgerust gevoel, meer energie en loslaten van stress. Op psychisch niveau kan er veel in gang worden gezet waarbij je meer in contact komt met eigen gevoelenskrachten intuïtie, meer harmonie krijgt in denken en voelen en er meer (innerlijke) rust ontstaat. Dit kan er tevens ook toe leiden dat je meer en levendiger gaat dromen.

Voor wie is Klankschaal Therapie?

Deze combinatie van coachen met klankschaal massages is ideaal voor mensen die weten en voelen dat er iets niet lekker zit, maar het lastig vinden om dit een plekje te geven of uit te kunnen spreken. Voor hoog gevoelige mensen, voor mensen die meer (op zichzelf) willen vertrouwen, voor mensen die graag meer rust in zichzelf willen, voor mensen die het fijn vinden om niet alleen maar te praten en mensen die wel houden van een fijne en ontspannende massage. 

Hoe ziet een behandeling eruit?

Klankschaal therapie is een vorm van therapie die gebruik maakt van trillingen. Door de trilling kunnen spanning los worden getrild. De vibraties die ontstaan werken harmoniserend. Het wordt makkelijker om de spanning en onrust los te laten en jezelf weer in balans te brengen.

Een behandeling is gericht op meerdere pijlers en is afhankelijk van wat jij nodig hebt:

  • Een klankschaalmassage om je lijf tot rust te laten komen
  • Coachingsgesprekken vanuit het Element Principe waarin we duidelijker gaan krijgen waar je nu staat, waar je naartoe wil en hoe je dit concreet gaat maken voor jezelf.
  • Ondersteunende methodes binnen Soundhealing en Coaching om duidelijker te krijgen waar je nu echt tegenaan loopt en wat je echt nodig hebt om om hier vrij van te komen

Naast de klankschalen, wordt er gewerkt met o.a. stemvorken (fonoforese). De frequentie is gebaseerd op wiskundige berekeningen rond het zonnestelsel. De stemvorken hebben dezelfde frequentie als de planeten en kunnen subtiel inwerken op onzichtbare lagen. Het is dus meer dan alleen intuïtief aan de slag gaan.

  1. Aarden, vertrouwen en stabiliteit 
  2. Voelen en emoties 
  3. Wilskracht en energie 
  4. Compassie en reinigend 
  5. Communicatie van lichaamsprocessen 
  6. Liefde en warmte 
  7. Helderheid van geest 

Alles om ons heen en in ons bestaat uit bepaalde trilling. Wanneer we uit balans zijn kan deze trilling als een krachtige tool worden ingezet om blokkades op te heven. Ons lichaam bestaat voor een groot deel uit water. Trillingen kunnen zich heel goed in water verplaatsen. Hierdoor is het mogelijk om een massage te geven die tot diep in het lijf doordringt. 

HELP! Wat zoveel opties, wat moet ik kiezen? Klik HIER!