Coaching voor jou

Van chaos naar helderheid

Coaching vanuit het hart en net even anders. Iedereen kan op een bepaald moment in het leven tegen verschillende vraagstukken aanlopen en hierdoor vastlopen. Onrust en stress kunnen hiervan het gevolg zijn.

Alles wat groeit, heeft zijn eigen gebruiksaanwijzing om tot bloei te komen.

Om wat meer tot rust te komen, ligt de focus op leren hoe de psyche van de mens werkt, ruimte geven aan hetgeen wat in eerste instantie wellicht nutteloos lijkt en de kracht en wijsheid van de natuur. 

Psychologie; antwoorden op je vragen
Wij gaan ervan uit dat de kennis grotendeels al in jou aanwezig is. Door kennis te delen over hoe de psyche van de mens werkt, kunnen voor jou de puzzelstukjes op zijn plek vallen om de zaken wat meer helder te krijgen. Het gaat hierbij niet alleen om de kennis in je hoofd, maar ook in je geheugen, ervaringen en lijf. We weten heel goed wat slecht voor ons is, wanneer we begrijpen waarom we dat toch doen, wat we anders kunnen doen en hier positieve ervaringen mee opdoen, kunnen we op een duurzame manier op termijn meer balans ervaren. 

Het innerlijk kind; jezelf weer vrij maken
Geef je innerlijke kind weer de ruimte om te ontdekken, te spelen en mindfull te zijn. Het lijkt iets kinderlijks en onschuldigs, maar spelen is stressverlagend, een uitlaatslep voor negatieve emoties, je wordt er creatiever van, draagt bij aan je verbinding met andere mensen en geeft de uitdaging het perfectionisme los te laten. Het maakt het leven een stuk lichter en dat is essentieel voor een proces van innerlijke groei. 

Natuur; verdriet verzachten, je ziel tot rust brengen, je levenspad verduidelijken, hart en ziel verbinden
Wij moderne mensen zijn er zich vaak niet meer van bewust, maar wij zijn ook een onderdeel van de natuur. We zitten veel binnen en zijn van alle gemakken voorzien. Echter hebben toch velen van ons het verlangen om de connectie met de natuur weer te vinden. Dat blijkt echter nog niet zo makkelijk, we weten niet meer hoe dat moet en hoe we dit kunnen vinden in de huidige maatschappij.  Door de wijsheid en kracht van de natuur weer te vinden, komen we ook weer dichterbij wie we eigenlijk zijn.

Oorzaken van de onrust kunnen voorkomen uit verschillende vraagstukken als:

 • Identiteitsproblemen, wie ben ik, waar voel ik me thuis en waar hoor ik bij? 
 • Loyaliteit naar iedereen, hoe geef ik mijn grenzen aan? 
 • Emotionele problemen (depressieve gevoelens, angst, onzekerheid over onder andere je bestaansrecht, onbegrepen gevoelens, gevoel van leegte, iets essentieels te missen, onbegrip, boosheid, verdriet, onzichtbare muur, verlatingsangst, innerlijke onrust, isolatie, etc.)
 • Hoe ga ik echte relaties aan waarbij ik vasthoud zonder vast te binden, vanuit vrijheid kan verbinden en hierin iemand toelaten tot mijn diepste zijn? 

Deze vraagstukken zijn lastig om over na te denken, de kans dat je op weerstand stuit is erg groot. Om door deze weerstand heen te breken en de zaken echt te kunnen veranderen, zijn bewustwording, kennis en veiligheid van essentieel belang.

Door deze klachten duurzaam aan te pakken, komt er ruimte om nieuwe hersenverbindingen te creëeren. Je kun er niets aan doen, maar wel wat mee doen wanneer jij de lef en de moed hebt om dit avontuur aan te gaan. 


Wat zijn de voordelen? 

Doelgericht met jouw hulpvraag aan de slag.

Probleemoplossend gericht.

Zorgt voor duidelijkheid en snel resultaat.

Je hoeft het niet alleen te doen en is een veilige plek zonder oordelen.

Naast het coachen, wordt er ook gebruik gemaakt van andere werkvormen.

Duurzaam – het kan je in de toekomst blijvend ondersteunen

Leert je te reflecteren en met dingen om te gaan op persoonlijk vlak, die je op school waarschijnlijk niet hebt geleerd. 

Helpt talenten optimaal te benutten

Ondersteund de emotionele groei


Voor wie is coaching?

Coaching is geschikt voor mensen die veel in hun hoofd zitten, onrust hebben, altijd druk zijn, moeite hebben met concentratievastlopen of hoog gevoelig zijn en graag vooruit willen komen. Het is vooral voor de mensen die een sterk analytisch vermogen hebben en dit als kracht willen gebruiken.

Hoe ziet een behandeling eruit?

Coachen is gericht op twee doelen. Het vergroten van het bewustzijn en het stimuleren van het nemen van de verantwoordelijkheid. Hierbij wordt het leren leren ondersteund en gestimuleerd om eigen keuzes te maken. Dit wordt bereikt door de effectiviteit van de eigen gedachten te onderzoeken, om samen opties te bedenken om dichter bij het doel te komen en een goede omschrijving van het doel.

Een coaching traject bestaat uit verschillende fasen: 

 • Kennismaking: Hier leren we elkaar kennen, om een traject in te gaan is het van essentieel belang om een klik te hebben met elkaar.
 • Stellen van doelen: Er wordt in kaart gebracht wat je doelen zijn. 
 • Verzamelen van informatie: Er wordt gekeken wat de oorzaak is waarom het doel nog niet is bereikt of waarom dit niet lukt. 
 • Herdefiniëren van doelen: Er wordt gekeken of het doel nog steeds hetzelfde is  
 • Actieplannen maken: Aan de hand van deze doelen wordt een actieplan opgesteld om te kijken hoe deze doelen kunnen worden behaald 
 • Implementatiefase: Hier worden de actieplannen omgezet in de realiteit waarbij in tussentijdse evaluaties wordt gekeken of je op het goede pad zit of nieuwe actieplannen wil maken. 
 • Afronding: Wanneer bij evaluatie blijkt dat de doelen zijn behaald en er geen verdere actie nodig is, kan het traject worden afgerond. 
Bekijk hier de 5 belangrijkste sleutels om tot meer balans te komen. Wil je ermee aan de slag? Download dan het GRATIS werkdocument.

Haha, super logisch… en ja, makkelijker gezegd dan gedaan… Hoe komt dat toch?

Bekijk onze online training om daar achter te komen

HELP! Wat zoveel opties, wat moet ik kiezen? Klik HIER!